Cellular matrix

Šta je Cellular Matrix?

Cellular matrix je kombinacija hijaluronske kiseline i faktora rasta dobijenih iz krvi pacijenata. Ovakva kombinacija dovodi do regeneracije koze i intenzivne hidracije.

Efekti Cellular Matrix-a

Faktori rasta dobijeni iz krvi pacijenta deluju na kožu iznutra, usporavajući procese starenja kože, podmlađuju i hrane ćelije, bore se sa aknama, ožiljcima, pegama, borama, opuštenom i suvom kožom. Sa druge strane, hijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože, koji joj daje čvrstinu, elastičnost i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična i počinje da se opušta. Dodavanjem određene doze hijalurona u krvnu plazmu moguće je korigovati određene nedostatke na koži (bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, podočnjake) kao i dodati volumen, koji rezultira u zategnutoj, elatičnoj, zdravoj koži lica.

Uz pomoć ovog postupka se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva na licu, ublažavaju se bore i poboljšava tonus kože, i dodaje se volumen licu. Koža dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju. Dolazi do produkcije kolagena što popravlja strukturu kože koja postaje glatka, elastična i zategnuta. Efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate.

Da li boli?

Pre tretmana na kožu se nanosi lokalni anestetik, tako da je tretman komforan za pacijenta.

Oporavak i nega nakon tretmana

Ova intervencija ne zahteva vreme oporavka. Ponekad se može javiti kratkotrajno crvenilo nakon intervencije, koje prolazi u roku od nekoliko sati do jednog dana. Po obavljenom tretmanu poželjno je kod kuće koristiti hidrantnu ili reepitelizujuću kremu 2x dnevno.

Trajanje tretmana: 60 minuta

IMATE NEKO PITANJE ILI NEDOUMICU?

PITAJTE NAS

Ukoliko niste sigurni koja je prava intervencija za vas, imate neko pitanje ili možda želite da zakažete konsultacije ili intervenciju, slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.

8 + 15 =