Kolagen indukciona terapija (dermaroller)

Kolagen indukciona terapija – Dermaroller

Dermaroller je instrument u vidu valjka, koji je prekriven sterilnim, čeličnim iglicama, čija veličina varira od 0,5mm do 2,5mm. Izbor dužine iglica zavisi od toga kakav tip kože i problema imate, kao i kakav efekat želite da postignete. Sama procedura izgleda tako što se valjkom prelazi preko kože, čime se izazivaju mikrotraume u dubljim slojevima kože, praćene normalnim zarastanjem tkiva, u sklopu kojeg je i formiranje kolagena.

Upotreba dermarolera zapravo predstavlja minimalno invanzivnu tehniku kojom se prirodno podstiče stvaranje kolagena u koži.

Indikacije za primenu kolagen indukcione terapije:

  • Za ublažavanje bora (fine linije, bore smejalice – oko očiju,nazo-labijalne, bore između obrva, na čelu, vratu, dekolteu, šakama…)
  • Za ublažavanje strija ( na stomaku, bokovima, butinama, zadnjici, na leđima, nadlakticama…)
  • Za ublažavanje proširenih pora
  • Za tretiranje ožiljaka od akni

Efekti kolagen indukcione terapije

Prvi rezultati u vidu osvežene, blistavije i zategnutije  kože vide se već nakon nekoliko dana, a pravi rezultati mogu se videti za par meseci, jer je telu potrebno vreme da stvori nov kolagen. Za postizanje optimalnog rezultata, potrebno je uraditi najmanje 3 tretmana. Efekti tretmana su kumulativni i traju nekoliko godina, a mogu se po potrebi i ponavljati.

Da li boli?

Ne boli. Pre tretmana se na lice nanosi lokalni anestetik.

Oporavak i nega nakon tretmana

Neposredno nakon tretmana se mogu javiti blagi otok i crvenilo, koji se smiruju u narednih 12 do 24 časa. Izbegavati direktno izlaganje suncu i koristiti zaštitne dnevne kreme 10 do 14 dana nakon tretmana.

Vreme trajanja tretmana: 45min