Hijaluronski fileri

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri se sastoje od čiste hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u koži. Ona se vremenom tokom starenja resorbuje. Suština tretmana je nadoknada hijaluronske kiseline, koja se u obliku gela ubrizgava u kožu. Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za muškarce i žene koji žele podmlađivanje, da uklone fine linije ili duboke bore, koriguju volumen, a da to izgleda potpuno prirodno.

Kada se koriste hijaluronski fileri?

hijaluronski fileri juvederm

Efekti hijaluronskih filera

Rezultati su vidljivi odmah. Postiže se efekat zategnutosti, jedrine i hidratacije, a najbolji efekti se vide 2 do 3 nedelje nakon intervencije. Tada je otok prošao, hijaluronski fileri su se „smestili“ i počeli da vrše svoju primarnu i prirodnu funkciju u našoj koži – vezivanje vode. U ordinaciji „Glamour“ koristimo hijaluronske filere JUVEDERM. Efekti će trajati od godinu dana do dve godine, u zavisnosti od gustine filera koji se koristi. Naša koža hijaluronske filere ne prepoznaje kao strano telo, što nije slučaj sa trajnim filerima. U našoj koži imamo enzim koji prirodno razlaže hijaluron, te stoga postoji i rok trajanja efekata. Sve vreme dok je hijaluron u vašoj koži, on podstiče stvaranje kolagena, elastina i poboljšava kvalitet vaše kože. Tako da i kada efekti prođu, vaša koža se ne vraća „na staro“ i neće izgledati lošije, ukoliko se odlučite da intervenciju ne ponovite, što je često pitanje naših pacijenata.

Da li boli?

Pre tretmana na kožu se nanosi lokalni anestetik, a sami JUVEDERM fileri u sebi sadrže anestetik, tako da je tretman komforan za pacijenta i ne boli.

Oporavak i nega nakon tretmana

Nakon tretmana klijent nastavlja sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Moguća je reakcija u vidu privremenog crvenila, otoka, modrica i osetljivosti na mestu gde je ubrizgan hijaluronski filer. Posle tretmana hijaluronskim filerima 24h ne treba nanositi šminku, ići u bazen, saunu, teretanu. Hijaluronski fileri su termostabilni i mogu se raditi tokom cele godine.

Trajanje tretmana: 30 minuta.

IMATE NEKO PITANJE ILI NEDOUMICU?

PITAJTE NAS

Ukoliko niste sigurni koja je prava intervencija za vas, imate neko pitanje ili možda želite da zakažete konsultacije ili intervenciju, slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.

10 + 5 =