Mezoterapija

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je metoda kojom se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, anioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože – mezoderm. Finim iglicama se koktel, koji dermatolog pravi individualno, prema tipu kože i starosti pacijenta, aplicira u željena područja.

Kada se koristi?

Mezoterapija je medicinska metoda za koju nikada nije rano. Njena primena je široka.

– Lice, vrat, dekolte i šake – Primenjuje se kao preventiva, kod prvih znakova starenja. Ovakvom procedurom odlaže se starenje kože. Tretman je izuzetno dobar za negu suve, dehidrirane kože. Preporučuje se i onima čija je koža ostarila zbog godina, sunčanja, umora i kombinuje se odlično sa svim drugim procedurama, naročito sa hemijskim pilinzima.

– Mezoterapija tela – lečenje celulita, zatezanje kože stomaka, kolena, nadlaktica, unutrašnje strane butina.

– Mezoterapija kose – aplikacija lekovitih koktela radi sprečavanja opadanja kose, poboljšanja kvaliteta već postojeće i stimulacije rasta nove.

Efekti mezoterapije

Prvi efekti su vidljivi odmah nakon tretmana. Koža postaje jedrija, osveženija, blistavija, vraća joj se tonus i elastičnost. Ovim tretmanom postiže se intenzivnija hidratacija i ishrana same kože, ublažavaju se prvi znaci starenja, a sam proces starenja se značajno usporava.

U cilju postizanja što boljih rezultata, preporučujemo da se urade 3 do 4 vezana tretmana, jednom nedeljno, kada su u pitanju lice, vrat i dekolte. Što se tiče mezoterapije tela (uklanjanje celulita, zatetanje tela) preporučujemo 6 do 8 tretmana, jednom nedeljno, radi postizanja maksimalnog efekta.

Da li boli?

Ne, tretman nije bolan, jer se radi izuzetno tankim iglicama.

Oporavak i nega nakon tretmana

Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije, čak ni crvenilo i može se nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Trajanje tretmana: 30 minuta

IMATE NEKO PITANJE ILI NEDOUMICU?

PITAJTE NAS

Ukoliko niste sigurni koja je prava intervencija za vas, imate neko pitanje ili možda želite da zakažete konsultacije ili intervenciju, slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.

2 + 15 =