Terapija protiv pojačanog znojenja

Pored toga što stvara nelagodan osećaj, znojenje je, ponekad, iz esteskih raloga vrlo nelagodno. Problem ne predstavlja uobičajeno znojenje za hlađenje organizma, prilikom termoregulacije, već prekomerno znojenje, nezavisno od godišnjeg doba, temperature i ostalih vremenskih prilika, stručno – HIPERHIDROZA.

Mnoge studije su potvrdile učinak botoksa u terapiji protiv pojačanog znojenja. On deluje tako da privremeno blokira provodljivost nervnih završetaka koji deluju na stimulaciju znojnih žlezda.

Važno je naglasiti da ovaj tretman ne leči hiperhidrozu, već samo eliminiše prekomerno znojenje u trajanju od 6 meseci. Tretan se može ponoviti, ne više od 2 puta godišnje.

Kako izgleda procedura?

Pre same procedure se nanosi anestetik na željenu regiju. Procedura podrazumeva 10 do 15 malih uboda finim iglicama u predelu regie koja se tretira. Ova terapija je posebno indikovana za pazušnu regiju. Učinak botoksa ispoljiće se za 3 do 7 dana.

Neposredno posle tretmana ne preporučuje se nanošenje kozmetičkih preparata u vidu dezodoransa ili stika.

Trajanje procedure: 45 minuta

IMATE NEKO PITANJE ILI NEDOUMICU?

PITAJTE NAS

Ukoliko niste sigurni koja je prava intervencija za vas, imate neko pitanje ili možda želite da zakažete konsultacije ili intervenciju, slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.

12 + 12 =